Nyheter 2011


11 december

Lydnad i Kallebäck och Pinot skulle tävla i klass 2

Idag var det dags för lucialydnaden i Mölndal. Inte fick vi poäng så att Pinot klättrade in på årets lista för lydnadsbeardisar, det var mitt mål ;)

Visst gjorde hon en perfekt platsliggning och det med skott. Det får man räkna med när man tävlar i Kallebäck då polisens sportcenter ligger ca 150 meter från brukshundklubben. Det skjuts i ett hela dagen. Men inte bekommer det Pinot hon ligger sin plats tryggt och säkert. I dag var Maya med just pga skotten och hon var lika cool som sin mamma. Jag är så glad över detta. Här får hundarna både ligga plats till skott och gå sin lydnad med skott hela tiden.

Platsliggning 10

Det var blött, geggigt och bedrövligt i största allmänhet och ingen plats att värma upp på och då menar jag INGEN! Pinot var verkligen inte på topp när fria följet började, det tog sin tid innan hon gick som hon brukar

Fritt Följ 7,5 inget bra utgångsläge

Läggande 7,5 kunde vara bättre då hon gillar detta moment

Inkallande med ställande 7,0 jag var tvungen att lägga in ett dubbelkommando

Sändande med ställande (rutan) 0 hon ger mig gråa hår denna dam. Hon springer ut och börjar cirkla runt rutan, jag sliter mitt hår. Sen pendlar hon lite bakom rutan som om det var en fårflock. Hon kan inte skylla på fel färg det var orange koner och orange band.

Apportering 5.0 Hon tar den och känner, shit vad smal den är och spottar ut den men tar den igen när jag säger till. Jodå den var smal, två stora klot och en rundstav mellan dem. Nån sån har vi inte hemma och tränar på. Att dom ska vara så känsliga?

Hopp 0, visst hon krökte sig som en makaron och hamnade utanför som vanligt och kunde inte hoppa tillbaks. Jag inser ju att två veckor för att bryta detta beteende har varit lite väl kort. Men en sån löjlig nolla.

Fjärrdirigering 5.0 Hon flyttade sig framåt och jag var tvungen att ge dubbelkommando.

Helhet 8.0 för att domaren gillade hennes attityd :) det var roligt att höra men hon har en härlig arbetsglädje. Om hon bara kunde har lite mer "will to pleace" så hade jag varit glad. Hon har mycket egna idéer denna dam. Men kan jobba hur mycket som helst.

Idag blev det 112 poäng och ännu ett 3:e pris!

Nu ska hon inte tävla mer förrän till våren och det vore väl skam om jag inte lyckas få henne att hoppa rakt. Sen ska vi träna rutan på alla de sätt och vis. Med alla tänkbara färger, med och utan band. Långa avstånd, korta avstånd, mellan varje moment. Åka på träningstävlingar på klubbar i närheten.
Men jag är imponerad av hennes totala oberördhet av skotten som ekade hela dagen. Likaså av Mayas totala likgiltighet inför dem. Det känns skönt


Om det ändå kunde vara hopp-apport i klass 2, så mycket enklare det hade varit då :)

26 november

Lydnadstävling i Varberg. Denna gången gick det vägen, i alla fall för Noah!

Alvskogens No Limit "Noah" fick ett 1:a pris i klass 1 166.5 poäng

Platsliggande 8
T andvisning 7
Linförighet 8 underbart att han gjorde en så fin linförighet :)
Läggande 7
inkallande 9,5
Ställande 9
Apportering 9
Hopp 8
Helhet 9


Jag och Noah i juni på Lindas läger

LP I Alvskogens Shine A Light "Pinot" hade inte en lika bra dag det blev ett 3:e pris 119 poäng i klass 2.

20 november

Idag var det Boxerklubben västras årliga valputställning på Åby! Tre systrar var där, totalt 6 st beardisvalpar.


Fr.v. Shanti, Märta och Maya

Alvskogens My Precious Moonshine "Maya" 1:a 6-9 månader, hp, 1 btkl, BIM

Feminin tik med mkt.bra proportioner. Bra hals och rygg. Välkroppad för sin ålder. Bra vinklar fram och bak. Bra ben och tassar. Bra pälskvalitet i kommande. Fin färg. Bra temperament.


Maya

Alvskogens My Precious Moonlight "Märta" 2:a 6-9 månader, hp 3 btkl


Märta


Märta

Alvskogens My Precious Moment "Shanti" 3:a 6-9 månader, hp 4 btkl

Feminim tik med fint huvud och uttryck. Bra hals och rygg. Bra över- och underlinje. Bra vinklar fram och bak. Passande benstomme. Rör sig med lätta rörelser. Lite blyg.


Shanti


Shanti


Vi träffade Neo med matte Stina där också! Han var där som publik.

 

19 november

Alvskogens My Precious MacSkyrie "Bernard" har varit på valputställning i Strängnäs.

BIM blev han med hp stort GRATTIS säger vi!

13 november

Idag vad det dags för lydnadstävling igen, denna gången på Marks BK!
Inte det optimala läget för Noah eftersom Maya höglöper och visst påverar det honom även om hon är hemma.Visst märker jag att han är mer fokuserad och kan koncentrera sig bättre på nya platser men det fattas lite ännu.
Familjen Carlund med Nilo var och tittade, hade åkt ända från Göteborg för detta, tappert. Därför fick jag en del bilder från vårt program, TACK för det!
Denna gången fick vi ihop 146 poäng och ett 2:a pris.


Han hängde med ganska så bra i linförigheten även om det brast en del på slutet, mer träning behövs.


Inkallning, en 10:a full pott, han startade så att torvorna rök om tassarna.


Titta så han höll apporten, inte undra på att han tappade den. Äcklig är den "sa han" :)


Ett fint hopp och bra avslut om det inte varit för tjuvstarten.


Han lyssnade noga på vad tävlingsledaren sa ;)

12 november

Västra pudelklubbens inoff. utställning i Varberg.


Alvskogens My Precious Moonshine "Maya" BIM-valp med hp i åldern 9-12 månader

Maya fick en strålande kritik:
Underbar tik. Välpälsad. Hög kvalitet helt igenom. Vackert huvud med mörka ögon. Bra pigment. Utm. front och vinklar. Välvisad! Ngt. fastare bogar önskas i rörelse. Annars championkvalitet.


Alvskogens Nacho Libre "Musse" äg. Helene Knutsson BIR, hp samt BIG-3

22 oktober

Lydnadstävling igen, denna gång i Falkenberg, lite närmare och bekvämare att åka till. Idag tävlade jag bara med Noah. Pinot var med och tränade på vissa moment utanför planen.

Idag gick det bättre, trots hård domare, men det var lika för alla. Men vi fick inga gratispoäng om man säger så. 11 deltagare i klass 1 och hör och häpna vi kom 2:a!

155,5 poäng och ett 2:a pris snuddande nära gränsen för ett 1:a pris. Där vi tappade poäng var i linförigheten där vi fick 5,5 och med en koefficient på 4 så slår det ju hårt. Men helt klart är vi på gång nu, jättekul. Han får lättare och lättare för att fokusera även på främmande mark. Det ska bli verkligt kul att fortsätta hans träning och tävlande. Tänk att ha en kille att tävla med, inga löp och ingen skendräktighet som ställer till det. Nu får vi träna vidare tills nästa gång som blir den 13 november på Marks Brukshundklubb.

15 oktober

Idag var det dags för Noah att göra entré på lydnadsplan i officiella sammanhang! Och med tanke på att det var första gången så tycker jag att han skötte sig riktigt bra!

Platsliggning 10 han var den enda som hade full pott på den. Det var en mycket stökig plats där hundar gnällde, satte sig upp eller lämnade platsen.
Tandvisning 10
Linförighet 7 den var inte bra för mycket olika positioner
Läggande 7,5 för att det var långsamt
Inkallande 7,5 han strulade i slutet
Ställande 0 jag var helt säker på att han skulle stanna, så jag bara gick. ajg kunde ju ha gett ett dubbelkommando, hade han fått 7 på detta så hade han haft ett 1:a pris. Så är det!
Hopp 7 avslutet här med, dessa måste vi bli bättre på
Helhet 7
134 poägn och ett 3:e pris! men vi försöker igen på lördag i Falkenberg.

Pinot då i klass 2!

Platsliggning 10
Fritt följ 7,5 den var inte som hon brukar göra. Hon var lite loj.
Läggande 8,5
Inkallande med ställande 6,5 många steg
Sändande med ställande 9 då trodde jag att 1:a priset var i hamn för det är detta som hon har svårast för
Apportering 5 här blev hon mycket störd av tävlingsledaren som placerade sig ca 2 meter från mig på höger sida där Pinot går in. När hon hämtat apporten och såg detta så släppte hon den och såg mycket förvånade ut, visserligen kom hoin in med den men la den vid mina fötter. Så kan det går med något som man är säker på.
Hopp över hinder 0, tyvärr! HOn hamnade alltför långt utanför hindret när hon satte sig på andra sidan så det var verkligen inte naturligt att hoppa på tillbakavägen.
Fjärrdirigering 7
Helhet 7
142 poäng och ett 2:a pris!

18 september

Grattis till Alvskogens Neo Forza "Neo" äg. Stina Svensson som idag var på inoff. utställning i Tranås

BIR,hp BIG-3

13 augusti

Grattis säger vi till Beppe med familj som varit på utställning igen. Denna gång i Falköping.

BIR valp med följande kritik: Maskulin hanvalp, bra huvud och uttryck, normal hals, stark rygg, bra kropp och päls för ålder, passande benstomme, normala vinklar fram o bak, rör sig med fria lätta steg från sidan. Trevligt temperament.

24 juli

Idag firar vi att Kiwi fyller 11 år och fortfarande är frisk och pigg! Nu blir det pannkakor.

16 juli

Idag bar det av till Tvååker igen! Nationell utställning idag.

Excellent idag också men idag var vi bara inne och vände i konkurrensen. Tufft motstånd och denna domaren hade en del att klaga på hos Noah. Men att säga att hon behöver "stronger head" var väl att ta i, hans underbara huvud och uttryck. Men han hade fina ögon skrev hon ;) ja hon tyckte väl att han hade fler bra detaljer.

Idag hade vi sällskap av Shanti med familj. Vi hade mycket trevligt i det strålande vädret.


Fr.vä. Tony, Shanti, Myzac, Alicia, Maya, Carina och Noah


Kolla in Alicias snygga tröja :)


Shanti och Myzac


Maya och Noah


Shanti, 6 månader så när som på 10 dagar.


Shanti


Tre slagna hjältar efter två dagar i Tvååker!

15 juli

Idag har jag och Noah äntrat ringen igen. Sist var i Högbo, så detta var premiär med det nya systemet som jag inte visste så mycket om. Men det gick över förväntan,Hans Almgren tyckte så här om Noah:

Välvuxen hane. Vackert huvud med milt uttryck. Utm. käkar. Mkt. bra djup i kropp och stabil i sin front. Utm. benstomme med starka mellanhänder. Stram överlinje. Utm. proportioner. Mkt. välgående. Bra struktur täckhår. Vacker färg och teckning.
Han hängde med tills det var 5 killar kvar i konkurrensen, då åkte vi ut, inte illa.
Han fick Excellent!

Killen skötte sig exemplariskt och visade sig fritt. Kung Fu har växt till sig. Jag är mycket nöjd.

Tack till hejaklacken! Musse med familj och Beppe med husse och matte som hjälpte mig till bilen efteråt, då togs detta kortet :) samt Myzac och Maya som var med och tyckte att detta var jättespännande.


Noah i ringen på lördagen. Foto: Mikael Larsson


Samma tidpunkt, samma fotograf! Tack för dessa bilder.


Fr. vä. Noah, Mikael, Maya, Beppe, Kristina och Myzac tack för sällskapet.


Kristina med Beppe och Myzac


Mikael med Noah och Maya


Beppe i egen hög person, tyvärr var syskonen 10 dagar för unga för att vara med.

11-12 juni

Vi har varit och vallat i Askeröd! Det gick över förväntan, både Myzac och Maya tände till direkt och inser nu vad livet går ut på.


Myzac och Maya studerade ivrigt vad som hände i hagen. Foto: Linda Jönsson


En kavat liten Myzac hos fåren


Myzac


Maya var inte sämre hon


Duktiga Maya! Knappt 5 månader gammal!


Noah, Maya och Myzac


Noah blir så här glad när han får beröm efter utförd vallning


Det var två trötta syskon som styrde färden hemåt efter två dagar i fårhagen. Foto: Linda Jönsson

29 maj

Idag var det VäKK's årliga valputställning "Västkustvalpen" på Säve Galoppbana. Dagen innan hade vi ösregn hela dagen så humöret var väl inte på topp när det var dags att packa blien. Men vi hade tur regnet höll sig borta ända tills det var dags för finalerna. Däremot så höll vi på att blåsa bort, min bur blåste ner i en å två gånger :o)

BIR valp Alvskogens My Precious Merlin "Beppe" stort grattsi!
4 mån. mask. m. utm. proportioner, mkt. bra pälsanlag, utm. huvud och uttryck, utm. över och underlinje, korrekt front, välvinklad, parallell, utm. rörelser från sidan.

BIM valp Alvskogens My Precious Moonlight "Märta" grattis till Er oxå
Fem. med fina rörelser, mkt bra huv o uttryck, fin överlinje o underlinje korrekt front välvinklad parallell lätta vägvinnande steg.

2:a,hp Alvskogens My Precious Moonshine "Maya"
Fem. med bra proportioner.bra pälsanlag. Vackert huvud och uttryck. God över - och underlinje. Korrekt front, goda vinklar. Ngt. marktrång fram och bak. Rör sig väl från sidan.

3:a Alvskogens My Precious Moment "Shanti"
Feminin med fina proportioner. Bra pälsanlag. Vackert huvud och uttryck. Bra över och underlinje. Korrekt front. Välvinklad. Parallell. Rör sig väl från sidan.

Tack alla för en trevlig dag! Vi syns snart på Lindas lydnadsläger!


Fr. vänster BIR - Beppe och Kristina, BIM - Märta och Lena, stort Grattis!


Beppe


Märta


Shanti


Maya som det inte blev någon bra ståbild på men väl en där hon promenerar med Carina


Myzac var bara med och hejade på sykonen


Hela gänget inklusive skötaren Kiwis rumpa.
Tack för en trevlig dag med er och era trevliga valpar!

11 mars

Grattis säger vi till
LP I Alvskogens Isis "Ofelia"
som fyller 15 år idag!

4 mars

Alvskogens Java "Java" 8 april 1997 - 4 mars 2011

Så kom då den dagen som jag fasat för,dagen då jag måste inse att nu går det inte mer.
Vi har kämpat på sen i september då Java blev dålig och det visade sig att hennes njurvärden inte var bra. Det har varit en kamp att få henne att äta men efter ett par månader så blev aptiten mycket bättre och hon blev pigg igen. Hon har sedan dess hängt med på promenaderna igen. Ett orosmoment var hennes löp i december då hon inte har slutat blöda de sista löpen och så blev det naturligtvis nu oxå. Efter en sulfakur så upphörde blödningen men inte flytningarna som var mjölkfärgade. Men för ett par veckor sedan så började de bli mer variga. När hon efter en antibiotikakur fortfarande hade mycket ymniga variga flytningar så insåg jag att detta går inte. Operera bort livmodern på en hund som är 14 år var inte aktuellt. Däremot så ångrar jag bittert att jag inte gjorde det när problemet med förlängda löp startade. Det kommer jag alltid att göra om problemet skulle uppstå igen. Det är antagligen bakterier från livmoderna som förstört njurarna.

Idag kom då dagen då vi fick göra den tunga resan till veterinären!


Java på Anholt 2004

Sov så gott lilla gumman, vi glömmer dig aldrig!

26 januari

Idag föddes Pinot och Attrejos valpar, se mer på valpsidan!

8 januari

GRATTIS säger vi till S-kullen som fyller 6 år idag!

6 januari

Nytt år, ny layout

Vi inleder det nya året med en ny layout på sidan. God fortsättning allihopa!

3 januari

Grattis till Noah och alla hans syskon som fyller 3 år idag!

an