Nyheter 2017


2 december

RLD N Alvskogens My Precious Moonshine "Maya" kan lägga en till titel till sitt namn LD Startklass. Idag var det tävling i Varberg och Maya knep 1:a platsen av 15 startande med 175p. Idag var hon lysande på en rätt blöt plan, hon vill ha det blött tydligen.


Maya i egen hög person, ser hon inte lite högfärdig ut?

Även Neo var med och han var lysande i de moment han gjorde. Startade med 9,5 på följsamhet, en 8,5 och resten 9:or. Men sen var det detta med inkallning och apportering där blev det två nollor. Han gick efter mig i båda momenten istället för att vänta på kommando. Men apporten tog han med sig på vägen. Där missade han 60 poäng ifall han hade haft full pott. Bättre lycka nästa gång.


Neo som vill vara nära matte.

29 oktober

Idag har jag och Maya tävlat startklass i lydnad på Falkenbergs BK 166p plac. 5 och uppflyttad blev resultatet på en blöt plan
11 oktober


Stort grattis till Sandra och Bernard som avlagt godkänt doftprov (eucalyptus). Vad duktiga ni är!
Foto:Sandra Shilling

 

30 september

Alvskogens Silver Moon"Lexie" röntgad HD:B


Lexie i oktober


Det är full fart på ängarna

21 september

En till röntgad, GRATTIS till Gerd och A. New Moon"Maja" till HD:B ED:UA
Foto:Gerd Johansson
15 september


Då var den första i kullen röntgad. Stort GRATTIS till Tina och Jimmy till A. Reach For The
Moon "Ace" som har A på höfterna och UA på armbågarna. Härligt att ha det gjort.
Foto:Tina Östman

3 september

Idag var det dags för Alvskogens My Precious Moonshine "Maya" och A. Silver Moon "Lexie" att göra BPH. Det klarade dom med bravur, två trygga hundar som är rätt så ointresserade av främmande människor. Skott 4 för båda två så där är dom mycket trygga.


Lexie och Maya efter genomförd BPH

13 augusti

GRATTIS till Gerd Johansson med Alvskogens New Moon "Maja" som på utställningen i Askersund idag blev 4:a bästa tik med CK! Tack Petra Sundgren för dom fina bilderna.


Stilstudie på Maja i ringen förevigad av Petra Sundgren, stort tack för bilderna!


16 juli Stort grattis till Tina och Ace som klarat godkänt doftprov "eucalyptus" Vad flitiga ni är!
8 juli

Grattis till Päivi och Alvskogens To The Moon And Back"Finlay" till ett godkänt VA. *Strongt gjort! Hoppas att det inte gjorde något att jag lånade denna bilden från utställningen som jag tyvärr inte vet hur det gick. Men bra antar jag.


Finlay på utställning. Ge mig gärna fotografens namn så lägger jag in det.

18 juni

Dag två på vår mästerskapshelg var det dags för rallylydnadsmästerskapet. Nu var det dags för Maya att visa framfötterna och hon ordnade till ett kvalificerande resultat i rallyns fortsättningsklass 81p och detta räckte till en 4:e placering i klassen. I rallymästerskapet blev det en 2:a placering.

 


Maya gjorde en fin runda i rallyn.

17 juni

Idag var SBCs årliga lydnadsmästerskap, detta året på Sölvesborgs BK. Neo skötte sig bra och fick uppflyttningspoäng från startklassen 163p. Totalt i klassen kom han 3:a och på vårt lydnadsmästerskap blev det en 2:a placering.


Neo fixade apporteringen

4 juni

Grattis till Alvskogens Reach For The Moon "Ace" med matte och husse Tina och Jimmy Östman till ännu ett godkänt vallanlagsprov i kullen.


Ace med familj

6-7 maj

Grattis till Alvskogens Bark At The Moon "Lykke" med matte och husse Elisabeth och Mattias Holmberg samt Alvskogens Catch The Moon "Soya" med matte Anna LIndblad Syvén samt Peter Syvén som klarade godkänt vallanlagsprov


Soya och Lykke med familjer


Vi som var och vallade fr.vä. Soya,Lykke,Lexie samt Asta


Asta med husse Ulf klarade av fåren riktigt bra


Lykke under sitt VA


Soya under VA tillsammans med Calle


Neo var också med


Så även Maya

Tyvärr blev det ingen bra bild på Lexie när hon vallade vi får hoppas att det går bättre i juni när vi ska ner igen.

25 mars

Grattis till Tina Östman och Alvskogens Reach For The Moon "Ace" som idag genomförde BPH med skott


Ace i egen hög person Foto:Tina Östman

Som om inte detta vore nog så får kullen sin första godkända VA idag.

GRATTIS till Gerd Johansson och Alvskogens New Moon "Maja" till godkänt VA! Starkt gjort med tanke på vad ni gått igenom denna vinter och Majas konvalesens efter benbrottet.


Maja Foto: Gerd Johansson

4 mars

Idag är det inte vilken dag som helst. Det är Berts och Mayas valpars 1-årsdag! Stort GRATTIS säger vi till hela gänget Ace,Sam,Finlay,Maja,Lykke,Asta,Betty, Soya och Lexie. Våfflor står det på menyn idag samt lite annat smått och gott.


Lexie 1 år

26 januari

Ännu en födelsedag i januari, denna gången säger vi GRATTIS till Maya och hennes syskon som fyller 6 år. Idag blir det pannkakor på menyn.


Maya 6 år


Maya 6 år

5-6 januari

Idag var det dags för årets upplaga av My Dog och Lexie skulle vara med. Det blev premiär för henne i officiella sammanhang.
Hon fick excellent båda dagarna och kom 2:a i jkk, dock utan ck. Båda domarna tyckte att hon behöver bli lite stabilare i sina rörelser annars var det bra kritik.


Lexie 10 månader

8 januari

Idag säger vi GRATTIS till Bellman och Pinot som föddes för 12 år sedan när stormen Gudrun härjade som värst. Det är två pigga 12-åringar som firar sin födelsedag. Här hemma blir det våfflor och vispgrädde, tror att hundarna skippar de rårörda hallonen.


Pinot 12 år

3 januari

Idag grattar vi N-kullen som fyller 9 år. Pannkakor vankas till födelsedagsbarnet och hans fyrfota vänner här hemma.


Neo 9 år