Nyheter 2006


24 Nov

Nu är Alvskogens Stormy Weather ”Bellman” röntgad och vi kan andas ut, det är alltid nervöst inför detta!

Bellman fick det strålande resultatet:
HD:A AD:ua28 Okt

Idag gjorde vi MH med Pinot och hennes bror Bellman. Båda klarade det med glans och hade mycket bra reaktioner i samtliga moment. Det var roligt att få det bekräftat det som vi anat, att båda två är mycket stabila hundar som reagerar och avreagerar på ett mycket bra sätt. Ingen av dem backade för spökena utan stod fastnaglade i marken med sträckt koppel och talade mycket bestämt om att längre än hit kommer ni inte för att sedan hälsa glatt när hotet upphörde. Båda fick 1:a på skottet.

Vill ni se mer bilder på Bellman och Pinot från MH så gå in på Kungsbacka BK och kolla på klubbens senaste uppdatering ”Info om MH” samt om syskonens strapatser runt banan.

1 Okt Idag var jag och Pinot i Vreta och tävlade i Novisklassen på Vallnings-SM för beardisar. Pinot har ju inte alls vallat så mycket i sitt korta liv, 21 månader gammal, så med tanke på det gick det storartat tycker jag. Vi har aldrig tränat på grindgenomgångar där inte jag får gå igenom, där var min teknik usel. Vidare har vi aldrig övat korridor mot ett nät med bara stolpar som gräns var fåren får gå och inte gå, det var inte helt lätt. På det stora hela gick det ganska bra, Pinot har ett mycket stort tryck på fåren så hon måste lära sig att ta det lugnare och går längre bort, inte helt lätt för en olydig unghund. Hon måste bli LYDIGARE. Det behövs mycket mer träning ihop med får hur man nu skall få till det utan egna får?

Vi fick i alla fall ihop 72 poäng av 100 möjliga. Domarens kommentar: "Mestadels föredömlig djurhantering. Ger ett trevligt intryck!"

En mycket trevlig dag som jag tyvärr inte tog ett enda kort ifrån – det var dåligt.

Se Hobbes bilder av Pinot från tävlingen - här.

  19 Aug

Tävlade vi på Kungsbacka BK’s årliga agilitytävling. Det gick riktigt bra för Kiwi.

Hoppklass 1 kom vi 5:a av 37 starter och fick vår andra pinne i hopp.

I Agilityklass 1 diskade vi oss tyvärr.

I Öppen klass hopp med 57 startande kom vi 10:a och det var verkligen en prestation med många duktiga klass 3 hundar i startfältet. Kiwi gick felfritt men fick 4,44 sek tidstillägg

I öppen klass agility hade vi en del fel och kom någonstans i mitten av startfältet.

Kiwi har nu två pinnar vardera i hopp och agility, vi får se när den tredje och sista för uppflyttning kommer.

v 29 Denna vecka var vi på vallningsläger på Ekebergs gård hos Calle och Sussie. Pinot skötte sig utmärkt och hennes goda anlag som visade sig redan förra sommaren hade inte försämrats, tvärtom. Ett godkänt vallanlagstest hade vi med oss hem samt en massa nya erfarenheter att bearbeta.
1-2 April Denna helgen åkte vi till Lund för att vara med på SBC’s lydnadsträning som arrangerades av Linda och Fia!

Vi var mycket ringrostiga efter denna snörika vinter då det inte blivit så mycket lydnadsträning. Men oj, vad lärorikt och givande. Vi fick många nya tips att ta med oss hem och träna vidare på. Tyvärr så låg kameran i bilen hela helgen, slött av mig, det blir så ibland! Vill du se bilder från helgen så gå in på www.aktivbeardis.com under lydnad och reportage och titta.

Detta läger gav verkligen mersmak och vi kommer gärna tillbaks och vilken god mat sedan, det märktes att vi var i Skåne!

19 Mars Malmö Int SKK

Idag var Pinot på sin sista utställning i juniorklass. Det blev 1 jkl, 2 jkk med CK. Domare: Joyce Collis, kennel Beagold.

  8 Jan

Även denna dag vinner Pinot sin klass på utställningen i Göteborg.

En liten förklaring till varför hon på söndagen fick en slät 1:a och ”Behöver utveckla bättre självförtroende” i sin kritik två dagar efter att hon fått ”mkt bra temp”.

En del såg vad som hände men inte alla. Ringsekreteraren välte hela rosettstället över Pinot, hon låg med ryggen mot ringen när stället kom farande och landade på ryggen på henne. En chockartad upplevelse både för henne och mig. Hon blev naturligtvis skärrad och med facit i hand skulle jag naturligtvis inte gått in i ringen med henne. Det var ju meningslöst, hela platsen blev ju plötsligt mycket skrämmande för en ömtålig ett-åring. Hon ville gärna gosa med domaren, hon är ju mycket människokär, men det var nästan omöjligt att visa henne.

Jag förbannar mig själv idag att jag inte genast fattade det beslutet att dra hennes anmälan, men det är lätt att var efterklok. Innan vi åkte hem gick vi till en annan del av hallen och satt där en stund och då lugnade hon sig så vi får hoppas att det inte satt alltför djupa sår i hennes underbara själ. Det var en tråkig upplevelse hon fick på sin 1-årsdag men det blev kalas när hon kom hem. På återseende i ringarna! Hälsningar Christina och Pinot

6 Jan

Pinot har haft premiär i utställningsringen i officiella sammanhang, detta skedde i Göteborg nästan på hennes ettårsdag.

SKK Göteborg nat 1 jkl 1jkk ck
Domare: Erna-Britt Nordin

Söt och fem, mkt bra proportioner. Lagom tikhuvud, fina öron, bra ögon, nos och bett. Bra hals o. rygg, lite rund över korset tillr. vinklar bak, bra front och bröst. Rör sig med mkt bra steg, ännu lite valppäls, mkt bra temp.